Web Ventures Academy: Cum să construiești un funnel de vânzări eficient în 5 pași, cu ajutorul campaniilor PPC

Folosește Google Ads pentru a-ți optimiza afacerea! Integrează inteligent campaniile PPC în funnelul tău de vânzări și nu vei mai rata niciun client!

În zilele noastre poate părea extrem de dificil să te faci remarcat, să îți faci business-ul să iasă în evidență printre numeroasele afaceri care activează în online. Ne-am întâlnit deja de-a lungul timpului, în repetate rânduri, cu problemele cu care te confrunți. Și vrem să îți spunem că, există instrumente și strategii care te pot ajuta să obții acces la clienți de calitate, în mod constant.

Iată o informație care sigur îți va atrage atenția: 79% dintre companiile care folosesc campanii PPC confirma faptul că acestea le-au crescut semnificativ vânzările. Mai mult, 64% dintre branduri intenționează să crească bugetul alocat PPC în următorul an.

Încă ceva care te-ar putea interesa despre Google Ads:

Sursa la un click pe imaginea de mai sus.

Cum îi poți face pe potențialii tăi clienți să afle mai ușor de tine și cum le poți influența decizia de cumpărare cu ajutorul unui funnel de vânzări bazat pe campanii PPC (pay-per-click)? Răspunsul la această întrebare nu este chiar atât de complicat. 

Ți-am detaliat 5 pași strategici în articolul educațional, creat special pentru tine, pe care îl găsești la un click pe butonul care glisează în dreapta paginii.

Funnel-ul de vânzări

Dar, mai întâi, e important să afli ce e un funnel de vânzări. Deși poate părea ceva pretențios, în realitate este destul de simplu.

Termenul funnel vine din engleză și înseamnă ‘pâlnie’. Un funnel de vânzare (sau sales funnel) reprezintă, în fapt, un model care analizează întregul proces prin care trece un potențial client, de la etapa în care nu a auzit deloc de business-ul tău, până la cea în care a luat decizia de a cumpăra serviciile sau produsele tale.

Cum construiești un funnel eficient, care să atragă clienți? Găsești răspunsul în articolul educațional pe care ți l-am pregătit.

Ce este generarea de lead-uri?

Orice persoană care află de un produs sau serviciu care îi captează atenția reprezintă un lead. Însă, un lead nu este (încă) un client!

În opinia celor mai mulți oameni, este ideal să ai cât mai multe lead-uri. Însă, există business-uri unde contează mai mult calitatea lead-urilor, decât numărul lor. Mai exact, șansele ca un lead să devină un potențial client sunt mai mari dacă lead-urile tale provin dintr-o anumită nișă, au anumite interese sau, de ce nu, au pregătire într-un domeniu specific.

Spre exemplu: Dacă deții o companie IT care vinde software specializat pentru clinici medicale, vei avea nevoie de lead-uri de înaltă calitate, cu pregatire în zona medicală. În plus, cel mai probabil, s-ar putea să fie nevoie să asiguri training sau consultanță specializată, pentru a-ți convinge clienții să îți cumpere produsele.

Cum funcționează campaniile PPC?

Campaniile PPC (pay-per-click) îți pot fi de un real ajutor, dacă dorești să crești notorietatea brandului tău sau să obții noi lead-uri. De fiecare dată când un potențial client dă click pe o reclamă implementată prin PPC, fie că vorbim de Google Ads, de Facebook Ads, de Instagram sau de alte platforme, cel care a realizat reclama plătește pentru acel click.

Dacă iei decizia de business de a investi în campanii PPC de calitate, optimizate și implementate strategic, îți poți crește semnificativ vânzările și te vei asigura că vei atrage clienți noi în mod constant, pe termen lung.

Descoperă în articolul educațional pe care ți l-am pregătit de ce ar trebui să incluzi campaniile PPC în funnelul tău de vânzări!

De ce e nevoie să îți optimizezi site-ul pentru a obține vânzări?

Ai mii de vizite lunare pe site-ul tău de business, însă niciuna dintre ele nu se transformă în vânzare? În acest caz, este nevoie să îți optimizezi site-ul astfel încât potențialii clienți atrași cu ajutorul campaniilor PPC să ia decizia de cumpărare.

Sursa la un click pe imaginea de mai sus.

Ar trebui să te gândești la site-ul tău nu doar ca la un loc virtual de întâlnire pe care îl vizitează clienții tăi, ci și ca la un loc unde ai ocazia să le oferi diferite resurse. În plus, fiecare secțiune a site-ului ar trebui să îi ghideze prin funnelul de vânzări și să îi convingă să ia decizia de cumpărare. 

Cum îți poți optimiza site-ul astfel încât să îl transformi într-un funnel de vânzare eficient? Vei descoperi acest lucru în materialul educațional pe care l-am creat pentru tine!

Articolul face parte dintr-o serie numeroasă de materiale educaționale – reunite sub umbrela Web Ventures Academy – pe care le pregătim periodic pentru a ne asigura că tu sau echipa ta aveți la îndemână toate resursele necesare pentru a beneficia la maximum de potențialul de marketing pe care îl are lumea digitală.

Web Ventures este o echipă cu ADN digital! Descoperă serviciile noastre și nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări! 

Cere ofertă Întreabă-ne