Poți crea conținut video de calitate cu ajutorul unui simplu smartphone?

daria.finica09 ianuarie 2024

Conținutul video reprezintă o modalitate extrem de concisă și eficientă de a-ți promova business-ul. Fie că dorești să îl publici pe platformele sociale, pe website-ul companiei sau pe alte canale, un video de calitate poate transmite într-un timp foarte scurt numeroase mesaje de impact pentru audiența ta. În plus, este probabil tipul de conținut cel mai apreciat de către public și cu care acesta interacționează cel mai mult.

Ai neapărată nevoie de videouri profesionale pentru a-ți promova business-ul sau poți să le filmezi și cu telefonul propriu, dacă ții cont de anumite reguli? Vei descoperi în acest articol.

Nu uita că o imagine face cât o mie de cuvinte. Dacă ai un proiect foto sau video în minte, apelează la serviciile Web Ventures de fotografie de produs și de editare video!

Cât de important este conținutul video pentru promovarea business-ului tău?

Interesant, nu? Videourile nu sunt doar foarte apreciate de către public, în raport cu alte tipuri de conținut, ci sunt și asociate cu cele mai mari rate de conversie:

Videourile profesionale ar trebui să reprezinte o primă alegere pentru tine, atunci când vorbim de promovarea business-ului tău prin acest tip de conținut.

Dacă, totuși, ai anumite constrângeri, le poți filma și cu telefonul. Îți recomandăm să apelezi însă la o editare profesionistă a lor. În acest fel, te vei asigura că rezultatul muncii tale este cât mai bine pus în evidență, iar imaginea business-ului tău este una de excelență. Sau, în funcție de necesitățile tale de promovare, poți opta pentru o combinație între videouri profesionale și videouri filmate de tine, dar editate profesional.

Care sunt avantajele unui video realizat de profesioniști?

  • Calitatea excelentă a imaginii și a sunetului: Echipamentele profesionale asigură rezoluții mai ridicate și o captare a sunetului de înaltă calitate, oferind un conținut vizual și auditiv impecabil.
  • Setări de finețe: Profesioniștii în domeniu utilizează de obicei setări de finețe atunci când vine vorba de echipamentele folosite, pentru un rezultat cât mai bun.
  • Experiență și libertate creativă: Cu ajutorul unor experți în producție și editare video, poți avea parte de videoclipuri cu un înalt nivel de creativitate.
  • Credibilitate: Videourile de calitate superioară contribuie la creșterea credibilității brandului tău și la crearea unei impresii profesionale pentru audiența ta.

Te poți bucura totuși de avantaje notabile și dacă alegi să filmezi cu telefonul:

  • Accesibilitate și costuri reduse: Un smartphone de ultimă generație te poate ajuta să realizezi videouri de calitate bună, eliminând costurile suplimentare asociate cu achiziționarea altor echipamente profesionale.
  • Utilizare facilă: Majoritatea telefoanelor inteligente au o interfață intuitivă și prietenoasă, ce facilitează procesul de filmare.
  • Mobilitate mai mare: Poți filma la orice oră și în orice loc, fără a fi nevoie să transporți echipamente voluminoase.
  •  

Conținut video profesionist - exemplul Red Bull

Un exemplu notabil de business care a crescut semnificativ în notorietate datorită conținutului video profesionist este cel al producătorului de băuturi energizante Red Bull. Pe lângă reclamele animate pe TV și în online ce includ binecunoscuta replică “Red Bull îți dă aaaripi!”, compania austriacă s-a făcut remarcată și prin crearea de videouri spectaculoase care surprind momente pline de adrenalină.

Red Bull organizează anual Red Bull Flugtag, competiția mașinilor zburătoare improvizate, insă se implică și în concursuri de surfing, skateboarding, dans, sărituri cu parașuta sau Formula 1. Totul, pentru a obține videouri cinematice, provocatoare și interesante, cu un potențial ridicat de a deveni virale.

Printr-o astfel de abordare isteață și constantă, compania a reușit să își consolideze poziția pe piață și să creeze o comunitate de fani loiali, fapt ce demonstrează cât de eficientă este strategia de promovare a Red Bull bazată pe videouri profesionale de calitate înaltă.

F64 Studio - conținut video creat cu ajutorul telefonului

F64 Studio, unul dintre cei mai importanți retaileri de echipamente și accesorii foto-video din România, a adoptat în schimb o strategie de promovare prin videouri filmate cu telefonul, însă editate la nivel profesionist. Spre exemplu, pe contul de TikTok al companiei, poți găsi clipuri cu produsele lor, oferte speciale, dar și cu sfaturi legate de aparate de fotografiat sau filmat. Având în vedere profilul companiei, o astfel de abordare autentică funcționează și arată suficient de bine astfel încât să fie apreciată de public. 

Fie că alegi filmările profesionale, filmarea cu telefonul și editarea profesională a conținutului tău video sau o combinație între cele două, e important ca rezultatul final să fie de bună calitate și să crească încrederea audienței în business-ul tău.

Sfaturi utile în cazul în care alegi să filmezi cu telefonul și să beneficiezi de editare profesionistă a videourilor:

  • Iluminare bună: Asigură-te că ai lumina cât mai bună, pentru a obține un video clar și detaliat
  • Stabilizarea imaginii: Folosește un trepied, dacă videoul tău este static, sau asigură-te că telefonul tău este suficient de performant pentru a evita imaginile neclare sau tremurate. Dacă ai un buget ceva mai mare, poți achiziționa un gimbal, un braț stabilizator pentru mobil.
  • Calitatea sunetului: Ai grijă ca sunetul să fie clar și evită locurile zgomotoase, pentru ca vocea ta să se audă cât mai bine. Poți să cumperi o lavalieră externă sau un microfon extern cu puf, pentru un sunet mult mai bun.
  • Renunță la părțile neimportante: Succesul unui video de promovare depinde de capacitatea lui de a prezenta cât mai concis mesajele de marketing. Este indicat să renunți la toate elementele neimportante sau neinteresante, pentru ca publicul tău să urmărească clipul până la final.
  • Pregătește din timp un mic scenariu pentru a evita să îl concepi pe loc atunci când filmezi și să pierzi astfel timp și resurse.
  • Imaginea de brand: Nu uita că și video-urile tale ar trebui să reflecte imaginea și vocea brandului tău. Asigură-te că menții o estetică și un ton omogene cu cele ale brandului, astfel încât să fii ușor de recunoscut.
  • Relevanță: Ai grijă să creezi videouri interesante și relevante pentru publicul tău.
  • Post-producție: Asigură-te că apelezi la un profesionist atunci când vine vorba de editarea post-producție, astfel încât să obții videourile calitative pe care ți le dorești. În acest fel, te asiguri că vei avea videouri cu editări interesante și ca brandul tău va fi perceput ca fiind unul profesionist.
  • Thumbnail care atrage atenția: În online, atenția utilizatorilor poate fi distrasă foarte ușor. Asigură-te că vei capta atenția audientei tale printr-un thumbnail de efect.

Câteva idei și despre cum ai putea să crești ratele de conversie cu ajutorul videourilor de calitate:

  • Include oferte în clipuri: Oferte comerciale, coduri de discount, cursuri sau eBook-uri gratuite ori transport gratuit, the sky’s the limit.
  • Sugerează ideea de urgență: Dacă transmiți publicului faptul că oferta este limitată pentru o anumită perioadă de timp, îl vei convinge mai ușor să facă o achiziție.
  • Simplifică procesul: Oferă-i audienței informații cât mai clare și indicațiile de care are nevoie.
  • Storytelling: Folosește videourile pentru a transmite o poveste despre brandul, serviciile sau produsele tale, într-un mod eficient și concis.
  • Creează conținut care să crească încrederea în brandul tău: studii de caz, videouri behind-the-scene, demo-uri, videouri explicative, testimoniale video etc.
  • Testează și adaptează: Poți testa diferite strategii pentru a vedea ce funcționează mai bine pentru audiența ta și ce conținut video ar trebui să eviți.

Erori pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să obții rezultate cât mai bune:

  • Nu ai un mesaj Call-to-Action (CTA) clar: Chiar și în videouri, este indicat să ai mesaje cât mai clare prin care îți îndemni audiența să facă anumite acțiuni.
  • Nu ai suficiente oferte: Ofertele potrivite pentru audiența ta pot crește ratele de conversie sau îți pot convinge publicul să facă o achiziție de la tine.
  • Nu optimizezi videourile pentru mobil: Majoritatea utilizatorilor care urmăresc conținut video fac acest lucru de pe dispozitive mobile, iar videourile verticale se află în topul preferințelor acestora. Ai grijă ca tot conținutul tău de marketing din online să fie responsiv și să poată fi vizualizat cu ușurință de pe orice dispozitiv.
  • Nu măsori rezultatele: Nu poți îmbunătăți ceea ce nu măsori. Analizează și măsoară indicatori cheie precum numărul de vizualizări, engagement-ul sau ratele de conversie.

Ai întrebări sau îți dorești să colaborezi cu noi? Nu ezita să ne contactezi!