Video Marketing: Ce trebuie să faci pentru a obține rezultate

daria.finica27 februarie 2024

Dorești să atragi mai ușor atenția audienței și să menții publicul interesat de brandul tău pentru mai mult timp? Video marketingul este soluția pentru tine.

În ultimii ani, promovarea prin video-uri a devenit un instrument esențial pentru branduri, astfel că o întâlnim peste tot: de la reel-uri, la TikTok, Facebook Ads, live-uri și chiar webinarii. Care sunt avantajele video marketingului? Ce strategii sunt recomandate pentru a obține rezultate și cum să te asiguri că ai o abordare corectă? Hai să descoperim răspunsul împreună.

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Un videoclip bine realizat înseamnă însă mult mai mult. Dacă ai în minte un proiect video, contactează-ne și descoperă ce servicii interesante și utile îți putem oferi!

Iată câteva informații care, cu siguranță, îți vor atrage atenția:

  • 56% din oamenii din întreaga lume consideră YouTube ca fiind platforma lor video preferată
  • 75% dintre utilizatorii de internet vizionează video-uri scurte de pe dispozitive mobile
  • 69% dintre consumatori preferă să vizioneze un video explicativ atunci când achiziționează un produs sau serviciu
  • 60% consideră că video-urile de tip user generated content (UGC) reprezintă cea mai autentică formă de promovare
  • Reclamele sponsorizate care conțin UGC au o rată de click cu 400% mai mare, comparativ cu ad-urile clasice
  •  

De ce e important să incluzi video-uri de calitate în planul tău de marketing?

  • Mai multe conversii: Videoclipurile, în special cele de dimensiuni scurte, reprezintă materiale de marketing cu un grad foarte ridicat de engagement. Cu ajutorul unui conținut video bine realizat îți poți crește ratele de conversie și poți convinge publicul să facă anumite acțiuni cum ar fi completarea unui formular sau achiziționarea unui produs ori serviciu.
  • Mai multă vizibilitate: Un conținut bazat pe marketing video este mai atrăgător decât un conținut bazat exclusiv pe texte sau imagini statice. Video-urile au capacitatea de a reține atenția vizuală a audienței mult mai ușor și de a oferi informații într-un mod mai interesant și facil de înțeles.
  • Autenticitate și conexiune emoțională: Video marketingul îți oferă oportunitatea de a crea mai ușor o conexiune emoțională cu publicul tău. Dacă alegi să arăți povești autentice și captivante, brandul tău poate construi o relație mai profundă și mai sinceră cu consumatorii.
  • Video-urile pot fi SEO-friendly: Videoclipurile bine optimizate pot îmbunătăți afișarea în rezultatele motoarelor de căutare. În timp, acestea îți pot aduce mai mult trafic organic pe site și îți vor îmbunătăți vizibilitatea brandului.
  • Potențial mai mare pentru conținutul tău de a deveni viral: Contentul video este în general mult mai frecvent distribuit pe platformele sociale. Dacă videoclipurile tale sunt interesante sau amuzante, ele au un potențial mai ridicat de a deveni virale, extinzând semnificativ în acest fel impactul campaniilor tale de marketing.
  • Transmiți mesajele mai eficient: Mai ales în cazul unor servicii sau produse complexe, videoclipurile reprezintă o modalitate extrem de eficientă de a explica mai ușor beneficiile și modul de utilizare. În acest fel, te poți asigura că audiența ta va lua decizii cu mai multă ușurință.
  • Îți vei consolida autoritatea în domeniul tău de activitate: Videoclipurile îți pot consolida autoritatea și credibilitatea în industria sau pe segmentul de piață pe care activezi. Dacă te asiguri că oferi conținut valoros și informativ pentru audiență, brandul tău va fi asociat cu un nivel mare de expertiză, iar publicul va avea mai mare încredere în el.
  • Ai acces la audiențe din întreaga lume: Spre deosebire de limbajul scris, videoclipurile sunt mult mai intuitiv de înțeles de către o audiență globală. De aceea, ele sunt asociate cu un potențial de creștere și recunoaștere a brandului mult mai ridicat.

Dental Elite: Cum poate influența conținutul video percepția asupra unui brand?

Conținutul video potrivit poate schimba semnificativ percepția audienței asupra brandului tău. Îți prezentăm, spre exemplu, cazul clinicilor Dental Elite, unul dintre clienții noștri din zona de medicină stomatologică.

Cu ajutorul unei strategii de Social Media bine structurată, dar și cu un conținut video profesionist, am reușit să îi oferim paginii de Instagram @clinicile.dental.elite estetica premium pe care și-o dorea clientul nostru, dar și mai multă autenticitate și acea față umană de care are nevoie un brand care activează în acest domeniu.

Cu ajutorul reel-urilor Dental Elite, reusim să comunicăm emoție, empatie, dar și excelență și acces la tehnologii de ultimă oră, exact ce își doresc pacienții să primească în cadrul unei clinici stomatologice.

De ce elemente trebuie să ții cont atunci când creezi conținut video?

1. Cunoaște-ți publicul

Înainte de a crea orice tip de conținut video, este extrem de important să înțelegi cine este publicul tău țintă, pentru a te adresa lui într-un mod cât mai eficient. Încearcă să identifici cât mai clar interesele, nevoile și preferințele audienței tale pentru a livra un mesaj cât mai relevant, atractiv și interesant.

2. Creează o poveste

Oamenii sunt întotdeauna atrași de povesti. De aceea, este important ca întreg conținutul tău video să aibă la bază o poveste. Pe scurt, să aibă un început, o provocare sau necesitatea îndeplinirii unei nevoi a publicului și un final clar, pozitiv pentru audiență.

Tehnica se numește storytelling și este utilizată pe scară largă în marketing. O poveste bine construită poate crea o conexiune emoțională puternică între brandul tău și audiență, de aceea e important să ai în vedere astfel de tehnici. Nu e necesar să ai un scenariu detaliat despre ce va conține videoclipul tău, însă o schiță simplă te va ajuta foarte mult atunci când începi să filmezi și îți va oferi mai multă încredere în ceea ce faci.

3. Filmează profesionist

Chiar dacă folosești doar un smartphone, e important să te asiguri că toate cadrele tale sunt filmate cât mai profesionist și că video-urile obținute vor avea claritatea necesară. Chiar dacă alegi să publici pe TikTok, trebuie să reții că întreg conținutul tău va fi asociat în mod automat cu brandul tău. Cu cât conținutul video este mai profesionist, cu atât percepția asupra business-ului tău și a brandului va fi mult mai bună. 

Bineînțeles, e important să ții cont de cerințele și formatele pentru video-uri specifice fiecărei platforme de socializare, dacă alegi să le publici în Social Media. Noi îți oferim servicii de editare video avansate, pentru ca rezultatul final să fie exact cel pe care ți-l dorești.

4. Rămâi autentic

Nu încerca să fii altceva decât ceea ce ești. Autenticitatea reprezintă una dintre cele mai apreciate trăsături atunci când vorbim despre video-urile de succes. Audiența ta va aprecia faptul că ești transparent și onest în orice mesaj pe care îl transmiți și, în acest fel, vei reuși să construiești un grad semnificativ mai mare de încredere în rândul publicului cu care interacționezi.

5. Nu uita să incluzi mesaje Call-to-Action

Indiferent care e scopul videoclipului tău – dorești să vinzi un produs sau serviciu, să promovezi o campanie sau să crești gradul de awareness – nu uita să incluzi întotdeauna un mesaj Call-to-Action (CTA) cât mai clar, potrivit specificului audienței tale. În acest fel, îți vei îndemna mai ușor publicul să realizeze diferite acțiuni.

Ce ar trebui să eviți?

  • Să ignori calitatea video-ului:

Calitatea videoclipurilor tale contează. Un video cu imagine și sunet de calitate slabă poate influența în mod negativ percepția asupra brandului tău. Chiar dacă nu ai un echipament profesional, ci obișnuiești să îți filmezi video-urile cu ajutorul unui smartphone, e important să te asiguri că imaginile sunt mereu clare și bine realizate și că sunetul este cel optim. Poți folosi în acest sens un trepied pentru telefon sau un microfon extern.

  • Să nu analizezi performanța video-urilor:

Este important să monitorizezi cu atenție performanța fiecărui video pentru a înțelege ce funcționează și ce nu funcționează în relație cu audiența ta. În acest fel, vei reuși să îți ajustezi strategia în consecință. Dacă ignori aceste date, poți pierde anumite oportunități pentru a-ți dezvolta ulterior conținutul video.

  • Creezi videoclipuri prea lungi

Trebuie să ții mereu cont de faptul că publicul tău se va concentra asupra videoclipurilor tale doar pentru o perioadă scurtă de timp. De aceea, e important să creezi videoclipuri scurte, care să conțină doar informații interesante și captivante, astfel încât să nu pierzi interesul audienței. În plus, videoclipurile verticale, cum sunt cele de pe TikTok sau reel-urile de pe Instagram, par să fie mai populare, comparativ cu cele de tip landscape. 

  • Evită elementele de vânzare agresivă

O strategie eficientă este să eviți întotdeauna să forțezi vânzarea în mod agresiv în videoclipurile tale, deoarece riști să obții exact efectul invers. În schimb, este util să oferi informații valoroase și să construiești o relație pe termen lung cu publicul tău, promovându-ți produsele sau serviciile astfel încât să vii în întâmpinarea nevoilor audienței tale.

  • Nu neglija interacțiunea cu publicul

Dacă dorești ca videoclipurile tale să aibă un grad cât mai mare de engagement și să fie distribuite mai frecvent, e important să răspunzi întotdeauna la comentariile și la întrebările publicului tău. În acest fel, poți construi o comunitate reală în jurul brandului tău, interesată de informațiile, produsele sau serviciile tale. În plus, poți folosi feedback-ul primit din partea audienței pentru a îmbunătăți anumite aspecte ale business-ului tău.

O strategie de video marketing creată de experți îți poate aduce rezultate vizibile. Așa că nu mai ezita și dă start cât mai rapid proiectelor tale de conținut video! Contactează-ne!