Cum să creezi o campanie de Valentine’s Day care să îți aducă rezultate

daria.finica02 februarie 2024

Valentine’s Day și Dragobetele reprezintă nu doar sărbători ale iubirii, ci și oportunități pentru a-ți promova produsele sau serviciile într-un mod creativ și eficient. Cum poți să beneficiezi la maximum de aceste momente din an pentru a-ți surprinde clienții într-un mod plăcut și a-ți consolida prezența pe piață, cu ajutorul Social Media și al campaniilor PPC?

Există câteva secrete care îți vor fi cu siguranță de ajutor și pe care te invităm să le descoperi în acest articol.

Crearea unei campanii de Sfântul Valentin sau de Dragobete necesită planificare atentă, creativitate și o înțelegere profundă a audienței tale. Dacă ai nevoie de ajutor, suntem alături de tine: încearcă serviciile de Social Media și Performance Marketing ale Web Ventures și vei obține rezultate vizibile!

Iată câteva informații interesante în legătură cu această zi:

 • Peste 52% din populația lumii celebrează Valentine’s Day
 • 35% dintre americani fac cumpărături online pentru Sfântul Valentin
 • Circa 6 milioane de persoane se logodesc de anual în această zi în întreaga lume
 • 57% dintre consumatorii din SUA cumpără dulciuri de Sfântul Valentin; 37% cumpără flori, 31% merg la restaurant și 21% cumpără bijuterii

Care sunt trendurile din acest an privind cumpărăturile de Valentine’s Day?

 • Personalizare: 2024 se distinge printr-o preferință tot mai mare pentru cadouri personalizate, spre deosebire de cele cu un design convențional.
 • Nu mai este vorba doar despre îndrăgostiți: Sfântul Valentin devine mai mult decât o sărbătoare a cuplurilor îndrăgostite. Poți sărbători cu prietenii și chiar cu colegii de muncă, iar strategiile de marketing vor ține cont de acest aspect.
 • O experiență completă de cumpărături: Clienții își doresc tot mai mult o experiență care să integreze ușor atât mediul online, cât și cumpărăturile în magazine fizice.

Avantaje importante ale unei campanii eficiente de Sfântul Valentin:

 • Notorietate: În această perioadă, numeroase branduri concurează pentru atenția clienților. Fie că vorbim despre o campanie în Social Media sau despre o campanie PPC (Pay-per-Click), este important să profiți de acest moment și să crești nivelul de awareness al brandului tău. 
 • Vânzări în creștere: Cu ajutorul unei campanii bine realizate, poți obține o creștere a vânzărilor de Valentine’s Day, atrăgând atenția asupra produselor și serviciilor potrivite pentru acest moment.
 • Fidelizare a clienților existenți: Dacă folosești această ocazie pentru a promova oferte speciale pentru clienții existenți, poți contribui semnificativ la consolidarea relației brandului tău cu aceștia.
 • Noi clienți: Prin folosirea eficientă a campaniilor PPC și a celor din Social Media, vei ajunge la un public mai larg și vei dobândi mai multă expunere, fapt ce îți va crește șansele de a atrage noi clienți.
 • Îmbunătățirea imaginii brandului tău: Organizarea unei campanii eficiente în această perioadă va crește probabilitatea ca audiența ta să îți asocieze brandul cu aceste momente pozitive.
 • Interacțiune mai bună cu audiența: De Sfântul Valentin sau de Dragobete, vei avea ocazia să interacționezi mai mult cu publicul tău, răspunzând la comentarii și încurajând utilizatorii să își împărtășească experiențele.

KFC și Deliveroo: Inele personalizate de Valentine’s Day

O campanie de Valentine’s Day care ne-a plăcut foarte mult – organizată în Social Media și offline – a fost lansată în 2021 de KFC și Deliveroo, în Singapore. Campania “Bucket Ring” a avut loc în plină pandemie de Covid 19 și pornea de la ideea de a oferi inele cu logo-ul KFC cuplurilor care comandau KFC Bucket.

De ce a funcționat atât de bine, deși a trebuit să depășească provocările impuse de pandemie? A reușit să convingă o mare parte a audienței KFC, inclusiv persoanele care nu aveau un buget foarte mare, să se implice și să cumpere pachetul personalizat KFC, livrat cu ajutorul Deliveroo, pentru a mânca împreună și pentru a-i oferi persoanei iubite inelul într-o cutie personalizată.

În plus, participanții erau încurajați să creeze conținut UGC (User Generated Content) și să își împărtășească experiența de Sfântul Valentin pe rețelele sociale, chiar dacă luau cina de Valentine’s Day acasă.

Flash sale de Sfântul Valentin

O altă idee interesantă este să organizezi un flash sale de Sfântul Valentin, dacă abordarea se potrivește cu specificul business-ului tău. Echipa noastră de Performance Marketing a realizat o astfel de campanie prin Facebook Ads în cazul unui client din zona de beauty, cu rezultate bune.

Am promovat oferta clientului pentru scurt timp (doar 3 zile), într-o perioadă în care competiția pentru licitarea în ad-urile Facebook era ridicată. Am obținut cu 123% mai multe tranzacții, la un cost pe conversie cu 43% mai redus.

Ce etape cheie presupune o campanie eficientă de Sfântul Valentin, în Social Media sau prin PPC?

1. Analizăm atent audiența

Începem prin a înțelege cât mai bine cine sunt clienții tăi și cum poți să comunici eficient cu audiența în perioada Sfântului Valentin și a sărbătorii de Dragobete. Analizăm datele demografice și comportamentele audienței tale pentru a crea un mesaj personalizat, care să atragă atenția și să stârnească ușor interesul.

2. Stabilim obiectivele campaniilor și strategia

Fie că îți propui o creștere a vânzărilor, generarea de lead-uri sau consolidarea notorietății brandului, ne asigurăm că definim împreună obiective clare, de la care să putem porni pentru a construi o strategie cât mai eficientă și cu ajutorul cărora să măsurăm ușor performanța campaniilor tale. Ulterior, creăm o strategie prin care să ne asigurăm că mesajele tale sunt comunicate în cel mai eficient mod către audiență, sub o formă cu care publicul să rezoneze ușor.

3. Mesaj autentic și emoțional

Valentine’s Day este despre emoții, despre mesaje pozitive și despre sinceritate. De aceea, în această etapă cheie ne asigurăm că mesajele tale de marketing transmit autenticitate și emoție, în rezonanță cu spiritul momentului. În acest fel, campaniile tale vor rămâne mai mult timp în mintea publicului, iar brandul tău va reuși să creeze conexiuni puternice cu audiența. Într-o lume plină de mesaje comerciale și de marketing standardizate, poți alege să ieși din mulțime și să ai o abordare autentică, încărcată de căldură și sinceritate, astfel încât să împarți emoții pozitive cu audiența ta.

4. Ne concentrăm pe platformele potrivite

Fie că alegi o campanie organică în Social Media sau îți dorești campanii de advertising cu ajutorul Google Ads, Facebook Ads, Instagram sau pe orice altă platforma sponsorizată, e important să te concentrezi pe instrumentele care îți oferă cea mai mare expunere către audiența ta specifică. Analiza atentă a audienței brandului tău ne va oferi indicii clare cu privire la ce platforme de advertising ar fi cele mai potrivite pentru tine.

5. Creăm conținut atractiv și din punct de vedere vizual

Ne asigurăm că întreg conținutul tău este atractiv și pe plan vizual și special creat pentru ca audiența ta să rezoneze cât mai mult cu el. Cu imaginile potrivite care transmit emoție, cu ajutorul video-urilor scurte și printr-un design atrăgător, campania ta de Valentine’s Day sau de Dragobete va ajunge ușor în atenția publicului și îl va determina să interacționeze cât mai mult cu brandul tău.

6. Punem accent pe promoții atractive

Chiar dacă Sfântul Valentin este asociat cu emoțiile și sentimentele, un instrument cheie prin care poți atrage publicul constă în oferte speciale și promoții exclusive mai interesante decât cele ale concurenței tale. Poți stimula vânzările prin reduceri, discounturi sau pachete personalizate, acestea reprezentând un motiv important pentru care potențialii clienți să aleagă produsele sau serviciile tale în aceste zile speciale.

7. Advertising personalizat și eficient

Advertisingul prin Google Ads, Facebook Ads sau reclamele sponsorizate pe Instagram. TikTok ori pe platforme similare trebuie să pornească de la o strategie bine pusă la punct pentru a fi eficient. Cu o experiență de peste 13 ani în domeniu, ne asigurăm că îți rafinăm audiențele cât mai mult, alegem cuvintele cheie și hashtag-urile potrivite pentru ca tu să obții rezultate vizibile într-o perioadă de timp determinată. În plus, te putem ajuta și în ceea ce privește politica de prețuri sau pachetele pe care ar trebui să le promovezi, astfel încât să te diferențiezi în raport cu concurența și să reprezinți prima opțiune în mintea potențialilor clienți.

8. Community Management profesionist

Activitatea din Social Media nu se încheie odată cu publicarea conținutului. Este important să interacționezi cu publicul tău și să păstrezi aceeași voce a brandului și în comentariile de pe rețelele sociale. Acest lucru este valabil și în cazul campaniilor tale de Valentine’s Day sau de Dragobete. Îți recomandăm să ceri ajutorul unui profesionist în Community Management pentru a fi sigur că brandul tău rămâne autentic, uman, de încredere și ușor de identificat chiar și pe rețelele sociale.

Crearea unei campanii de Valentine’s Day sau de Dragobete care să fie eficientă necesită o planificare atentă și o înțelegere profundă a publicului. 

Alături de Web Ventures, poți îndrăzni să fii creativ și să transmiți mesaje autentice care să ajungă direct la public. Ai un proiect pentru noi? Nu ezita să ne contactezi!